Tore Husebys FRILANSERI

Tore Husebys FRILANSERI
Litt om alt...

mandag 17. august 2015

Norge for Nordmenn!

Mange liker ikke alle utlendingene som kommer rekende hit. Det norske er så mye bedre enn alt det rare og fremmede der ute. Lukter, hudfarger, matvarer,religioner, skikk og uskikk. 
Nordmenn er visst en slags overmennesker i forhold til nesten alle folkeslag i verden.

Vi får være norske fra a til å. Det er det som holder i lengden, ikke sant da?  

La oss begynne med maten. Ta bort alt av pizza, alle typer pasta og spaghetti, all mat med hvitløk i, alle typer kebab, vekk med hamburgere,  ingen tiramisu,sushi, sashimi, crabstics eller coque au vin.
Heldigvis har vi potetklubb, lefser,  avkokt laks, vafler,  flesk og duppe, stekt makrell,  og poteter. Forresten – jordskokk må det være, potetene er jo fra indianerland….  Men ribba kan vi trygt beholde – den er norsk og den er vel like god i juli som i jula? Og lutefisk smaker hele året det også. For ikke å snakke om den varige duften av gravet ørret – nam nam!

Så var det klærne: Vadmel, vest, linskjorte ,bunad og stakk får erstatte  olabukser, silkedresser, teryleneskjorter og bomullsbluser. Det klør som faen riktignok, men du hutrer ikke en eneste 17, mai i disse klærne, uansett vær. Og det norske ved å stoppe egne ullsokker kan ingen ta fra oss. Nei forresten, strikking kommer visst fra India… Jaja, vi kan nå karde og spinne det vi trenger av tøy.
Så var det musikken: Finn fram fela og langeleiken – trekkspillet er tvilsomt om kan godkjennes,  for det  er fra spaghettilandet.  Men kveding og langhorn går bra. Vekk med det de gamle kalte piggtrådmusikk, rap, jazz,rock og la opera og annen utenlandsk dritt gå samme veien. Er ikke noe å høre på det vettu.  Harde faste rytmer er for utlendinger med roterende hofteparti, vi trives bedre med kulokk og hulderlåt.

Så var det trafikken. Utenlandske oppfinnelser som fly, bil, jernbane, motorsykkel og helikopter er utenlandsk styggedom og må vekk. Vi greidde oss fint før i tida med å gå på egne bein samt bruke hest. Fjording  eller dølahest selvfølgelig.  Det haster ikke for oss for vi skal egentlig ingen steder – vi trives best hjemme vi, ikke sant?


Feriene må vi ikke glemme: Østlendinger kan dra vestpå, nordlendinger til Finnmark og omvendt og trøndere kan bytte plass med nordvestlendingene de tre ukene. Da har alle opplevd noe nytt – og ingen har måttet trykke i seg utenlandsk mat eller måttet snakke rart for å bli forstått.


I «Kunst og kultur» finnes det mye utenlandsk styggedom. Heldigvis har vi her i landet bra med forfattere, musikere,skuespillere og malere som både synger, skriver, maler og tegner på godt og alminnelig forståelig norsk. Den utenlandske dritten kan være der den hører hjemme: I utlandet. Sammen med norsk natur trenger faktisk ikke vi nordmenn en eneste utenlandsk impuls for å få dekket alle våre behov – vi har alt vi trenger overalt og til enhver tid. Å fjerne alle utenlandske idretter vil også spare mye tid og penger. Fotball, golf, bowling og boksing kan fullt ut erstattes av gode norske idretter som langrenn, ti tusen meter på skøyter og skihopp.  Tradisjonelle idretter som rævkrok, åregang og tømmerstokkrulling kan komme til gammel heder og verdighet igjen.   Det blir bra det. Veldig bra.


Nei, la nordmenn ta tilbake landet sitt slik det engang var: Uberørt av utlendinger og merkelige utenlandske ideer og skikker. Norge er for nordmenn!  Få all den utenlandske søpla dit den hører hjemme – til utlandet!


Hva? Var samene her før oss sier du?  Nei, du spøker vel nå, ikke sant? Samene altså?  Med den merkelige norske aksenten og de fæle flerfargete utenlandske klærne sine? Sa du reinsdyr sa du? Hæ!

Men du, det er en ting som halter i det regnestykket ditt, hvis samene var først, hvor kom nordmenna fra da da? 
Hva! Fra utlandet sier du? Er vi nordmenn fra utlandet! Nei vet du hva, den derre må du nok lenger ut på landet med ja. Mye lenger.

Så dum er jeg ikke.  For jeg ser jo hva jeg er; en hvit mann.  Ikke en utenlandsk bruning.

Nordmenn fra utlandet du lissom…..  Dummeste jeg har hørt! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar